Stadsgids Bewaar

Visrestaurant Pesca slaat zwaardvis van 3,5 meter aan de haak

'In Nederland hebben we nog nooit zo'n grote gezien,' zegt eigenaar van Pesca, Sven Sallaerts.
'In Nederland hebben we nog nooit zo'n grote gezien,' zegt eigenaar van Pesca, Sven Sallaerts. © Berber Bijlsma

Ter ere van het eenjarig bestaan, heeft visrestaurant Pesca, gevestigd op de Rozengracht, een mega zwaardvis binnen gehengeld: 3,5 meter en 238 kilo schoon aan de haak.

'In Nederland hebben we nog nooit zo'n grote gezien,' zegt eigenaar van Pesca, Sven Sallaerts. 

Met het eenjarig jubilieum op 18 mei in hun achterhoofd, vroegen Sallaerts en mede-eigenaar Jos de Jong hun visser om een grote vis. "Ze belden ons vanmorgen meteen vanaf de boot. Dat het zo'n grote zou zijn, hadden we ook niet verwacht," vertelt Sallaerts enthousiast.

De zwaardvis werd gevangen op de Atlantische Oceaan. "Echt duurzaam, we weten hoe belangrijk Hiske Versprille dat vindt," lacht hij.

Drie gerechten

Voor ze de vis de zaak in konden takelen, moest Sallaerts nog langs de veiling om de prijs te betalen: 3000 euro telden ze voor het visje neer. 

Volgens Sallaerts is hij dat zeker waard. Hij verwacht dat er zo'n 500 man van de vis kunnen eten. "Het is zo'n mooie, verse vis, die is zeker tot en met zondag nog goed. We hopen in de tussentijd dan ook zo veel gasten te kunnen verwelkomen."

Geen fan van zwaardvis? Geen zorgen. Het restaurant verandert niet op stel en sprong in een all you can eat zwaardvistoko. "Het normale menu blijft. De zwaardvis komt als special op de kaart in drie bereidingen: een ceviche en twee warme gerechten." Wat dat precies zijn? "Dat zijn onze chefs nu aan het bedenken."

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.