Recensie
Pendergast is fris en elegant, eerder moederlijk dan ruig
Pendergast is fris en elegant, eerder moederlijk dan ruig © Mats van Soolingen

Pendergast (8,5)

recensieEen zorgvuldig, supervriendelijk Amerikaans barbecuerestaurant, dat is Pendergast in Westerpark. En oh my, die beef rib.

In Nederland worden de termen barbecueën en grillen vaak door elkaar gebruikt, maar het zijn twee compleet verschillende dingen. Waar je grillen snel en heet doet, op een rek boven de directe stralingshitte van houts-kool, gaat barbecueën - een techniek waar vooral de zuidelijke staten van de VS zich in hebben bekwaamd - langzaam en op lage temperatuur, met indirecte warmte en rook.

Pendergast doet alleen het tweede en noemt zich dan ook een 'smokehouse'. De zaak is geïnspireerd op Kansas City tijdens de drooglegging; terwijl de verkoop van alcohol in de jaren twintig in bijna de hele VS verboden was, bleef deze stad in de staat Missouri, onder leiding van wethouder Tom Pendergast, dapper doorschenken.