live

Amsterdams 24+festival maakt line-up bekend

Deze zomer zijn er in Amsterdam meer dan driehonderd festivals. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over festivals, én delen we onze verslagen en fotoseries. Tips? Mail naar stadsgids@parool.nl.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Das Festival maakt line-up bekend

  Das Festival, de eerste festivaleditie van Komm schon Alter, het clubfeest voor mensen van 24 jaar en ouder, heeft de line-up bekend gemaakt. Het festival heeft ook een impressie gemaakt van de festivallocatie: de Tuinen van West. In deze Amsterdamse polder is wel vaker op kleine schaal een cultureel evenement georganiseerd, maar nooit eerder zo'n groots dancefestival.

  Onder andere Denis Horvat, Eelke Kleijn, Einmusik, Giorgia Angiuli en Hunter/Game komen optreden.

 2. DGTL Barcelona maakt line up 2017 bekend

  Het Amsterdamse festival DGTL strijkt voor de derde keer neer in Barcelona. Op het festival, dat plaatsvindt in Barcelona's Parc del Fòrum op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus, zullen meer dan zestig artiesten over vier podia verdeeld worden.

  Onder hen zijn Tale of Us, Adriatique, Jackmaster, DVS1, Paco Osuna en de al eerder aangekondigde Jeff Mills, Solomun en Recondite.

  Naast het reguliere programma, komt de organisatie dit jaar ook met een uitbreiding: DGTL in the Park op zondag en twee officiële afterparties in club Nitsa.

 3. Vijfde editie Nomads Festival op 24 juni

  De vijfde editie van het Nomads Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 juni. Het festival strijkt dan weer neer in Riekerhaven. Voor de jubileum editie worden verschillende dj's overgevlogen vanuit de Verenigde Staten, waaronder Chez Damier, Andrés, Marcellus Pittman en Jamie 3:26.

  Zoals ieder jaar is er ook een markt op het festival, waar bezoekers een nieuw festivaloutfit bij elkaar kunnen shoppen.

 4. Line-up van Dutch Valley

  De organisatie van Dutch Valley heeft maandagochtend de eerste namen bekendgemaakt. Zo staan komende editie Broederliefde, Jan Smit, Diggy Dex, André Hazes Junior, Ogene en Gers Pardoel op het hoofdpodium.

  Ook onder anderen Ali B, Tino Martin, Wolter Kroes, Kraantje Pappie, Willeke Alberti en Lange Frans zijn gestrikt.

  In totaal treden er meer dan honderd artiesten van Nederlandse bodem op tijdens Dutch Valley in Spaarnwoude. De acts zijn verspreid over negen podia. Binnenkort volgen nog meer namen.

  Het festival vindt plaats op zaterdag 19 augustus. Vorig jaar kwamen er zo'n 34.000 mensen naar het evenement.

 5. Laurent Garnier op festival 909

  Op 27 mei vindt de tweede editie van 909 plaats in het Amsterdamse Bos.

  Naast Jeff Mills, Derrick Carter, Tommy Four Seven, Kenny Larkin, Vril, Eddie Fowlkes, Rod, Vince Watson en Remy heeft het technofestival de special guest van dit jaar bekendgemaakt: Laurent Garnier.

  De Early Bird-kaarten voor het festival zijn al uitverkocht. Maar voor €29.50 kan je er toch nog bij zijn.

 6. Wicked Jazz breidt line-up uit

  Op 24 juni vindt op de NDSM-werf in Noord de derde editie van het Wicked Jazz Sounds Festival plaats.

  Aan de reeds aangekondigde selectie Tony Allen, Lefto, Jeangu Macrooy en Stuff voegt het festival dinsdag het volgende rijtje toe:

  Jungle By Night
  NSJO ft. Pete Philly & Yoran Vroom
  Omar Lye-Fook vs. Mark de Clive-Lowe
  BLOW trio
  Moods

  De Early Bird-kaarten voor het festival zijn al uitverkocht. Een dagje jazzen in Noord kost nu 35 euro.

 7. Komm Schon Alter krijgt festivaleditie

  Van Komm Schon Alter, het electronische clubfeest voor mensen van 24 jaar en ouder, vindt op 10 juni een festivaleditie plaats, in De Tuinen van West. Het is de eerste keer dat er een dancefestival gehouden wordt in de Amsterdamse polders.
  Lees hier meer.

 8. Festival A Day at the Park stopt ermee

  Het Amsterdamse festival A Day at the Park wordt dit jaar voor de tiende en laatste keer gehouden. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

  Tijdens de 'final edition' op 15 juli treden in ieder geval dj's Roog en Erick E. op. De twee zijn al sinds de start van A Day at the Park in 2008 van de partij. De rest van de programmering wordt later bekendgemaakt.

  A Day at the Park vindt opnieuw plaats in het Amsterdamse Bos. Tickets zijn vanaf vrijdag te koop.