live

Festival Solstice op laatste moment afgelast

Deze zomer zijn er in en rond Amsterdam meer dan driehonderd festivals. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over festivals, én delen we onze verslagen en fotoseries. Tips? Mail naar stadsgids@parool.nl.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Festival Solstice last-minute afgelast

  Festivalgangers met kaartjes voor het tweedaagse Solstice Festival dat 24 en 25 juni plaats zou vinden op Ruigoord moeten op zoek naar andere weekendbesteding.

  De gemeente liet donderdag weten dat voor het festival geen vergunning werd verleend.

  'Een enorme klap,' zei organisator Sam Nemeth tegen big.nl. 'Het gaat om tienduizenden euro's.' Kaartjes werden verkocht voor veertig euro per stuk.

  Redenen voor het weigeren van de vergunning zouden de veiligheid zijn en de onjuiste manier van het aanvragen van de vergunning.

  Lees ook: Festival Solstice is genieten in de hippienavel van Amsterdam

 2. Garrix op ADE weer voor alle leeftijden

  Martin Garrix geeft dit jaar opnieuw twee solo shows in de RAI tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), net als vorig jaar is een daarvan voor alle leeftijden.

  De eerste show, op vrijdag 20 oktober, is voor 18 jaar en ouder. Het tweede optreden, op zaterdag 21 oktober, kunnen ook jongere fans de dj zien draaien.

  Garrix: “Vorig jaar hebben we twee uitverkochte shows gedaan waaronder mijn eerste all ages show. Het was geweldig om eindelijk een show te doen voor al mijn jonge fans die er normaal niet bij kunnen zijn. Ik ben super blij dat we het dit jaar nog een keer gaan doen!”

  Beide shows worden geproduceerd door E&A Events. De kaartverkoop start op 26 juni om 10.00 uur.

 3. Dimitri Vegas & Like Mike in line-up AMF

  David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike en Marshmello staan zaterdag 21 oktober op het podium van AMF Amsterdam, het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event (ADE).

  De organisatie maakte de line-up maandag bekend.

  Ook dj's on Diablo, Lucas & Steve, Vini Vici en Yellow Claw staan op het affiche. De vijfde editie van AMF vindt dit jaar weer plaats in de Amsterdam Arena en keert terug naar de nacht: het feest duurt van 21.00 tot 06.00 uur.

  De kaartverkoop begint vrijdag 23 juni.

 4. Awakenings Festival uitverkocht

  De 17e editie van het Awakenings Festival, dat plaatsvindt op 24 en 25 juni in Deelplan Houtrak Spaarnwoude, is alweer strak uitverkocht. Dat geldt zowel voor de losse dagkaarten (die tot 62,50 euro kostten) als de passepartouts van 95 euro per stuk.

  De laatste kaarten voor de zondag, waarop onder andere dj's Joris Voorn, Maceo Plex en Sven Väth komen draaien, gingen donderdavond laat de deur uit. Voor de zaterdag waren de tickets al langer uitverkocht.

 5. Feest met een statushouder op Georgie's

  Voor de tweede editie op rij worden vluchtelingen uitgenodigd om zondag 9 juli gratis langs te komen naar Georgie’s in Ruigoord om mee te feesten met de vaste bezoekers.

  Tijdens de wintereditie van het festival gebeurde dit al als pilot. Honderden festivalgangers en vijftig statushouders uit de opvang in de Bijlmerbajes meldden zich toen aan.

  Tijdens het festivals worden geïnteresseerde 'normale' bezoekers en statushouders aan elkaar gekoppeld. “Zo leren nieuwe Amsterdammers de jongerencultuur van hier kennen,” zegt Rob Simon van festivalorganisator Chasing the Hihat. “Als je de Amsterdamse jongerencultuur wilt begrijpen, kan je natuurlijk niet om festivals heen.”

  Festivalgangers die een ticket hebben voor de zondag en het leuk lijken samen met een statushouder Ruigoord onveilig te maken, kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar signup@georgies.nl. De week voor het het festival, dat in het weekend van 8 en 9 juli plaatsvindt, is er een kennismakingsborrel waar je je buddy alvast leert kennen.

  Tijdens het festival wordt aan bezoekers ook om donaties gevraagd voor het vluchtelingenproject Boost, dat daarmee vluchtelingen van de Amsterdamse ‘modern basics’ wil voorzien, laptops en fietsen.

  Tickets voor Georgie's Wundergarten zijn te koop via de Facebookpagina.

 6. Kaartverkoop Grachtenfestival van start

  Het Grachtenfestival bestaat twintig jaar en viert dat met 250 concerten op allerlei locaties, zoals diamantslijperij Gassan Diamonds, de Koninklijke Industrieele Groote Club en de Wintertuin van Hotel Krasnapolsky. Het programma is donderdag 15 juni bekendgemaakt en ook de kaartverkoop is van start gegaan.

  Onder andere op het programma: de opera Cannot Sleep, die zich deels afspeelt in de virtuele wereld, in het Machinegebouw bij de Westergasfabriek en natuurlijk het Prinsengrachtconcert op 19 augustus. Omdat het festival zijn 20ste verjaardag viert is er ook een jubileumfeest in de Stadsschouwburg Amsterdam. Ook Pampus, en Vuurtoreneiland doen dit jaar mee als locatie.

 7. London Calling kondigt nieuwe acts aan

  Het duurt nog even, maar London Calling Festival heeft alvast een hele rits nieuwe namen bekend gemaakt voor de komende editie op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2017.

  Onder andere YAK, Downtown Boys, Japanese Breakfast, Frankie-Rose, Diet Cig, Cameron Avery, Big Thief, Vagabon, Savoy Motel en Pinegrove zullen van de partij zijn op het tweejaarlijkse bandjesfestival in de Paradiso.

  Weekendkaarten zijn al te koop.

 8. Pampus krijgt eigen festival

  In het kader van het 130-jarig bestaan van het eiland wordt op 15 en 16 juli een foodfestival georganiseerd: Proef Pampus. Dus het eiland is bezaaid met foodtrucks, standjes met lokale bieren en wijnen, marktkraampjes en podia voor muziek. Ook voor kinderen wordenverschillende activiteiten georganiseerd. Tijdens het festival vaart om het half uur een veerboot vanaf IJburg naar Pampus.

 9. Kaartverkoop Landjuweel start binnenkort

  De kaartverkoop van het festival Landjuweel op Ruigoord start vrijdag 16 juni of maandag 19 juni. De verkoop van de kaartjes voor het festival, dat van 2 tot en met 6 augustus plaatsvindt, start dan pas omdat de organisatie van het festival moest voldoen aan alle eisen die door de gemeente gesteld werden.

  Zo moet dit jaar het kamperen plaatsvinden op een ander veld dan het festival zelf. Dinsdag wordt meer bekendgemaakt over het festival op de Facebookpagina.

 10. The Brave Festival

  Het is inmiddels de vierde keer dat het The Brave festival wordt gehouden in de Tuinen van West. Geen techno op dit intieme feestje, maar livemuziek: singer-songwriters, en indie- en folkbands.

  Op 26 augustus spelen op de twee podia in de fruittuin tussen 13.00 uur en 23.00 uur onder andere Matt Woods en Sam Brooks uit Groot-Brittannië, Hollow Coves uit Australë en van eigen bodem Max Poolman en Vic Willems. Nadat de laatste band heeft gespeeld kan tot in de kleine uurtjes akoestisch gejamd worden bij de verschillende kampvuren op het festivalterrein.

  Voor het festival in de Tuinen van West zijn in totaal 1200 kaarten, die te koop zijn via de website van het festival.