live

Dagje nostalgie happen bij Land van Ooit Festival

Deze zomer zijn er in en rond Amsterdam meer dan driehonderd festivals. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over festivals, én delen we onze verslagen en fotoseries. Tips? Mail naar stadsgids@parool.nl.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Dagje nostalgie happen bij Land van Ooit

  Na een valse start vorig jaar, toen de vergunningen niet rondkwamen, gaat het dit jaar toch echt gebeuren: de eerste editie van het Land van Ooit Festival.

  Wat was de wereld nog mooi en ongecompliceerd, als kind. De tijd waarin het enige waarover je je zorgen maakte je spreekbeurt of een onverwachte overhoring was; de enige existentiële vraag: ‘spelen we bij jou of bij mij?’. Geen Trump, gemor met facturen als ZZP’er of jaloezie over mensen die een leuker leven lijken te hebben volgens Instagram.

  Bij het Land van Ooit Festival, dat op 12 augustus in sportpark de Eendracht in Nieuw-West plaatsvindt, kun je voor een dag terug naar die onbezonnen kindertijd.

  Mega Blubber Power Race
  Het festival heeft acht podia en brengt festivalgangers terug naar de jaren '80, '90 en '00. Zo draaien de DJ’s van Singlefeestje jouw favoriete hitjes, van de Vengaboys tot Toybox, en komt Def Rhymz zijn oude hits ten gehore brengen.

  Naast podia met muziek is er ook een speelparadijs met spelletjes die je al sinds je laatste sportdag in groep acht niet meer zonder gêne publiekelijk hebt durven doen.

  Zo doe je er mee aan Twister XXL, een skelter race, speel je in de grootste ballenbak van Nederland en doe je mee aan het Rad van Fortuin en kunnen festivalgangers terug naar de tijd van Telekids met de Mega Blubber Power Race en Harry de Hengst.

  Kaartverkoop begint om 20:30 op dinsdag 25 april (na GTST).

 2. hiphop op Dutch Valley

  Rappers Sevn Alias, Jebroer, SFB, Donnie en SMIB staan in augustus op Dutch Valley in Spaarnwoude.

  "Hiphop is de hedendaagse popmuziek van Nederland", aldus woordvoerder Rob Bout. "Daarom programmeren wij naast een nieuwe generatie Nederhoppers voor de fijnproevers op de 'eigen' hiphopstage dit jaar bij Dutch Valley ook een aantal 'pop-hop' vertegenwoordigers op het hoofdpodium."

  Volgens Bout staat de hiphopstage dit jaar als een huis dankzij de komst van onder anderen SBMG, Adje en Esko.

 3. Hoofdline-up Dutch Valley compleet

  Nielson, Typhoon en The Partysquad zijn dit jaar te zien op het hoofdpodium van Dutch Valley. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

  De line-up van de hoofdpodium is daarmee compleet. Eerder werd de komst van onder meer Broederliefde, Jan Smit, Diggy Dex, André Hazes en O'G3NE al aangekondigd. Ook Ali B, 3JS, Wolter Kroes, Gers Pardoel en Kraantje Pappie treden op. De namen van de artiesten die op de andere podia optreden, worden later bekendgemaakt.

  Dutch Valley vindt dit jaar plaats op 19 augustus in Spaarnwoude. In totaal treden meer dan honderd artiesten op tijdens het festival. Vorig jaar kwamen er zo'n 34.000 mensen naar het evenement.

 4. Pleinvrees Festival naar Het Twiske

  Na één jaar Overhoeks en drie jaar sportpark Riekerhaven, verhuist Pleinvrees Festival naar Het Twiske.

  Via een gewonnen tender, uitgeschreven door Recreatie Noord-Holland, werd een evenementenvergunning voor Het Twiske bemachtigd, het natuur- en recreatiegebied waar ook festivals Welcome to the future en Lentekabinet worden gehouden.

  Het festival vindt plaats op zaterdag 2 september. Naast elektronische muziek zal er dit jaar voor het eerst een 'festivaldorp' zijn, waar theater, bourgondisch eten en kunst te vinden is.

 5. 22fest gaat voor lokale Line-up

  De line-up van 22fest is bekend en de ticketverkoop gestart. Oprichter Vincent Reinders: "We hebben lokaler geboekt: meer Nederlandse artiesten en een paar uit Europa."

  Baba Stiltz, Suzanne Kraft, Flako, Torus, Yung Nnelg, Ace Tee, Kojey Radical, Linde Schöne, Waxfiend, Luc Mast x Oceanic, Philou Louzolo, Rachel Green, Max Abysmal, Carista x Hellie Berry, Mr Mendel, Saux, Venz, Strange Boutique, Yung Felix, Amsterdam Sound System en Chamireaux MC zullen de podia bestieren.

  Zeggen de namen je weinig? Dat zou goed kunnen, het festival biedt een podium aan nieuwe artiesten. Reinders geeft alvast wat tips: "Torus is een jongen uit Den Haag, hij sluit het beatspodium af met een lasershow. Niet zo'n foute, hij is heel kunstzinnig. Ace Tee ging viral als de Duitse TLC en Kojey Radical is de belofte uit Engeland. We geven dit soort artiesten graag de kans om zich hier in het diepe te storten."

  Eerder werd al bekend dat het festival van het Diemerbos naar het terrein van Thuishaven verhuist.

 6. Armin van Buuren naar Mysteryland

  Armin van Buuren, Axwell /\ Ingrosso en Brennan Heart komen dit jaar naar Mysteryland. Carl Cox, Deadmau5, Dillon Francis, DVBBS, Netsky, Oliver Heldens, Sven Väth en Wildstylez zijn ook aanwezig bij de 24e editie van het festival.

  Mysteryland maakt vandaag om 12.00 uur de complete line-up bekend van het langstlopende elektronische muziekfestival ter wereld en begint dan ook met de kaartverkoop.

  Meer dan tweehonderd artiesten bezoeken in het weekend van 26 en 27 augustus het Floriadeterrein.

 7. Âme en Hot Since 82 op Straf_Werk

  Ook de line-up van Straf_Werk is bekend. Op 19 augustus viert het vijfjarige jubileum van het zomerfestival met een terugkomst op Blijburg Aan Zee in Amsterdam Oost. Aangekondige artiesten zijn onder andere de Britse Maya Jane Coles en Todd Terje geeft een solo live show. Hot Since 82 host dit jaar samen met hun label, Knee Deep in Sound, een eigen podium.

 8. Tory Lanez en Mr. Vegas op Encore

  Hiphopfestival Encore heeft aangekondigd wie er behalve Migos, Stefflon Don en Jonna Fraser nog meer optreden tijdens het festival op 19 augustus. Het festival breidt uit met de komst van rappers Tory Lanez uit Canada en de Amerikaan Russ, Amsterdamse dj's als Irwan en Drivah en dancehall-grootheid Mr. Vegas uit Jamaica.

  Kaarten a 49,50 euro zijn te koop via de bekende kanalen. Het festival belooft in een later stadium nog meer artiesten aan te kondigen. De tussenstand ziet er nu als volgt uit.