live

Dit is Koningsdag 2017 in Amsterdam

Tijdens Koningsnacht en -dag is het in Amsterdam overal feest. Ben je totaal het overzicht kwijt? Blijf hier op de hoogte van al het Koningsdagnieuws en de beste feestjes.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Achtbaan

  Op de NDSM-werf kun je een ritje maken in de langzaamste achtbaan ter wereld. Inclusief monster en lichtflitsen. Kosten: €2,50.

 2. Weg met de zooi

  Deze jongeren zorgen ervoor dat Amsterdam niet wakker wordt in een enorme rotzooi. Hulde, hulde en nog eens hulde!

 3. Alice?

  "'Are you Alice?' vraagt Ingmar, die zich vandaag voordoet als de gekke hoedenmaker. De muziek van Lil' Kleine die bij het kraampje ernaast te horen is, moet men even wegdenken, maar Ingmar speelt zijn rol met verve.

 4. Strandfestival

  Op Blijburg is ook een festival aan de gang: Oranjebloesem. Geen bikini's, bloemetjeszwembroeken of andere zomerkleding, maar wel zomerse sferen.

 5. Wind versus muziek

  In de Kolenkitkerk zijn alle culturen van Nieuw-West verenigd. Het groepje zwaait met rood-wit-blauwe vlaggen. De muziek is niet altijd even goed te horen door de harde wind, maar de groep laat zich niet uit het veld slaan.

 6. Brouwersgracht loopt warm

  De brug over de Brouwersgracht bij de hoek met de prinsen staat lekker vol. Bij Café Tabac draaien de dj's van Singlefeestje Soundsystem de mensen lekker warm.

 7. Festivals

  In de stad zijn vandaag verschillende festivals. Een daarvan is het Nassau Festival. Ze zijn daar gestart met feesten.

 8. Zonnetje in Vondelpark

  Genieten in het zonnetje in het Vondelpark. Wie had dat gedacht?

 9. Billenkoek

  In Amstelveen op de Amsterdamseweg worden kinky diensten aangeboden: massages met happy ending (€7,50 incl. billenkoek). Molen De Jonge Dikkert wordt afwisselend in zonnestralen en hagelbuien gehuld.

 10. Ode aan Maxima?

  Op de Hogeweg staat ook veel publiek naar het muziek te luisteren. Volgens de verslaggever ter plaatse gaat het om 'lekkere' Zuid-Amerikaanse muziek.