Stadsgids Bewaar

De mannen van restaurant Breda serveren nu ook döner kebab in de Foodhallen

Elke week maakt Foodtube een video over een restaurant of evenement in Amsterdam dat echt de moeite waard is. Deze week: Pita in de Foodhallen.

We zien het vaker: koks van toprestaurants die een make-over maken van een overbekend vuistvoedsel. Hamburgers, hot dogs, frieten. Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk laten zich niet onbetuigd.

Na de krokodel (een croquet met vulling op basis van frikandel) melden de mannen van de restaurants Breda en Guts & Glory (Amsterdam) zich in de Foodhallen met Pita, de kraam waar ze hun eigen versie van döner kebab op basis van kip & kalf serveren. Met eigen sauzen dankzij Berlijnse inspiratie.

De rubriek Verse Aanvoer is een samenwerking van Foodtube en Het Parool. Foodtube is een initiatief van wijnjournalist Harold Hamersma en culinair publicist Ronald Hoeben. Bekijk hier alle afleveringen over onder andere speciaalbiercafé The Watering Hole en restaurant Strangelove.