Stadsgids Bewaar

Bij restaurant Breda is alles tot in de puntjes doordacht (8,5)

Breda is een plezierige zaak en tot in de puntjes doordacht.
Breda is een plezierige zaak en tot in de puntjes doordacht. © Mats van Soolingen

Drie jonge honden die zo'n weelderig, spannend menu neerzetten; dat is heel knap. En Breda heeft alles in zich om nog veel beter te worden.

Ze maakten een droomstart, de jongemannen en -vrouw die restaurant Breda aan het Singel openden. Eerder ­tilden ze eetcafé Daalder aan de Lindengracht naar een hoger niveau, daarna begonnen ze Guts & Glory in de Utrechtsestraat, waar steeds één ingrediënt in de spotlights staat. Met Breda, een mooie, hoge zaak met veel hout en een vast menu, maken ze hun ambitie concreet. De table d'hôte is juichend ontvangen - en dat is terecht.

Het ingrediënt bij Guts & Glory is momenteel trouwens groente, en dat lijkt een strategische zet: bij Breda zijn vegetariërs namelijk niet welkom.