Sport Bewaar

Bij Sánchez slaat de vermoeidheid nog niet toe

Davinson Sánchez wint het kopduel
Davinson Sánchez wint het kopduel © ANP

Ook dit seizoen beoordeelt Ajaxverslaggever Dick Sintenie elke wedstrijd de spelers van Ajax. Met nog een wedstrijd te gaan is Davinson Sánchez uitgeroepen tot beste speler van het seizoen.

Bij een wedstrijd waar het halve basiselftal werd gespaard voor finale van de Europa League, was Davinson Sánchez weer de uitblinker. De Colombiaanse verdediger had geen zomervakantie en reisde meerdere keren naar zijn geboorteland en terug voor interlands van de nationale ploeg.

Van vermoeidheid tegen Willem II (1-3 winst) was bij Sánchez ogenschijnlijk geen sprake. Hij speelde de volledige 90 minuten en kreeg de hoogste spelersbeoordeling.

Ook die andere uitblinker van dit seizoen scoorde net als Sánchez vier sterren. André Onana had alleen geen antwoord op Feyenoordhuurling Jari Schuurman.

Ondanks de overwinning moest Ajax het kampioenschap aan Feyenoord laten. Op het programma staat nog één wedstrijd: de finale in de Europa League. Ajax treedt op 24 mei aan tegen Manchester United in Solna, Zweden.

Ajaxverslaggever Dick Sintenie van Het Parool beoordeelt de spelers van Ajax elke wedstrijd. Hij geeft een speler minimaal 1 ster en maximaal 5 sterren. De gemiddelde score per speler staat hierboven. Alle wedstrijden in de eredivisie, KNVB-beker, Johan Cruijff Schaal en Europa League tellen mee. Een speler moet minstens twintig wedstrijden hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor het klassement.