Sport Bewaar

Slechte beurt voor spelers Ajax in Rotterdam

Ajax droop in Rotterdam af
Ajax droop in Rotterdam af © PHOTO NEWS

Ook dit seizoen beoordeelt Ajaxverslaggever van Het Parool Dick Sintenie elke wedstrijd de spelers van Ajax. Wie volgt Kenny Tete op en wordt uitgeroepen tot Ajaxspeler van 2016/2017?

Na de overtuigende zege tegen FC Kopenhagen sloeg Ajax zondag tegen Excelsior een modderfiguur (1-1). Door het gelijkspel in Rotterdam werd de achterstand op koploper Feyenoord vergroot tot zes punten. Alleen een voetbalwonder kan Ajax over zeven duels nog de landstitel opleveren.

Het gat tussen de nummers 1 en 2 in het spelersklassement is aanzienlijk kleiner. Davinson Sánchez maakte een slechte beurt tegen Excelsior en werd beoordeeld met slechts een ster. Daardoor kon André Onana de aansluiting weer vinden. Ook Kenny Tete en Lasse Schöne zitten nog op het vinkentouw.

Ook Matthijs de Ligt doet nog mee om de Speler van het Jaar te worden. De jonge verdediger (17) is tot nu toe zeven keer beoordeeld, te weinig om opgenomen te worden in het klassement. Maar zijn score van 3,43 sterren gemiddeld is indrukwekkend.

Onderaan in het klassement blijven vooral de aanvallers steken. Bertrand Traoré, Matteo Cassierra en Amin Younes beleven niet het beste jaar uit hun carrière.

De stand in het spelersklassement: