Sport Bewaar

Kraker tegen Schalke 04 zorgt niet voor verschuivingen

Davinson Sánchez blijft koploper
Davinson Sánchez blijft koploper © REUTERS

Ook dit seizoen beoordeelt Ajaxverslaggever Dick Sintenie elke wedstrijd de spelers van Ajax. Wie volgt Kenny Tete op en wordt uitgeroepen tot Ajaxspeler van 2016/2017?

De meeste bejubelde speler bij Ajax was vandaag Nick Viergever. De linkerverdediger ging kapot, had pijn, bleef doorbijten en maakte uiteindelijk de bevrijdende treffer. Het leverde hem drie dik verdiende sterren op in het spelersklassement.

Veel leverde hem dat overigens niet op in dat klassement. Zijn positie boven in de middenmoot werd geconsolideerd. De 27-jarige verdediger staat nu wel op gelijke hoogte met die andere back, Joël Veltman. Hij kreeg voor zijn optreden tegen Schalke 04 twee sterren.

Het duo dat al weken de ranglijst aanvoert, kreeg ook twee sterren. André Onana en Davinson Sánchez speelden niet hun beste wedstrijd in het shirt van Ajax. Sánchez liet zich enkele keren in de luren leggen door spits Burgstaller van Schalke 04 en bij de eerste tegentreffer leek doelman Onana niet goed te zitten.

Ajax speelt dit seizoen nog vijf of zes wedstrijden dit seizoen. Daarna weten we wie de speler van het seizoen is geworden.

Ajaxverslaggever Dick Sintenie van Het Parool beoordeelt de spelers van Ajax elke wedstrijd. Hij geeft een speler minimaal 1 ster en maximaal 5 sterren. De gemiddelde score per speler staat hierboven. Alle wedstrijden in de eredivisie, KNVB-beker, Johan Cruijff Schaal en Europa League tellen mee. Een speler moet minstens twintig wedstrijden hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor het klassement.