Parool.nl
Vrij, Onverveerd

Duo bij straatroof Amsterdam bewusteloos geslagen

08-09-12   16:52 uur  - Bron: Politie

Vrienden na avond stappen belaagd

De Ferdinand Bolstraat. © Google Maps

In de nacht van 7 september zijn twee mannen het slachtoffer geworden van een straatroof met zware mishandeling. De twee werden zo ernstig toegetakeld dat ze beiden buiten bewustzijn raakten. Dat meldt de politie.

De twee vrienden liepen na het uitgaan terug naar huis toen zij in de Ferdinand Bolstraat werden belaagd door drie mannen. Ze werden geschopt en geslagen, tot twee getuigen riepen dat ze moesten ophouden. Na enige tijd vluchtten de daders in onbekende richting weg. De slachtoffers bleken later beroofd te zijn van hun waardevolle spullen.

De mannen hielden aan de mishandeling meerdere kneuzingen aan het gezicht en lichaam over. Ook heeft één van hen een hersenschudding opgelopen.

Een van de eerder genoemde getuigen kon een beschrijving geven van de daders. De eerste twee verdachten zijn lichtgetinte mannen met een Noordafrikaans uiterlijk. In ieder geval een van hen had kort zwart haar. Beide mannen zijn ongeveer 23 á 24 jaar oud, 1.85 meter lang en hebben een normaal postuur. De derde verdachte past ook bij dit signalement, maar hij heeft halflang haar en is iets kleiner.

De politie vermoedt dat meer mensen getuige zijn geweest van deze mishandeling en wil deze mensen graag spreken. Wie iets verdachts heeft gezien kan contact opnemen via 0900-8844.gerelateerde artikelen

Alles over


V-Bar

GESPONSORDE LINKS


PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.