*

Parool.nl
Vrij, Onverveerd

K1-bokser Badr Hari gezocht na geweld

23-03-10   20:59 uur
Badr Hari. Foto Paul W Blank
update

AMSTERDAM - De Amsterdamse K1-vechter en wereldkampioen kickboksen Badr Hari wordt er  opnieuw van verdacht betrokken te zijn geweest bij een ernstige mishandeling. Met drie anderen zou hij vrijdagnacht de portier van club Blinq aan het Kleine-Gartmanplantsoen in elkaar hebben geslagen. 

De vier mannen mochten de club niet in omdat ze volgens de 33-jarige portier niet voldeden aan de kledingvoorschriften.

In de ruzie die ontstond, schopten en sloegen de vier de portier zo hard dat hij onder meer een oogkas en zijn neus brak. Tijdens een spoedoperatie is een metalen plaat in zijn gezicht geplaatst. Hij ligt nog in een ziekenhuis. Hij heeft geen aangifte gedaan.

Van de vechtpartij bestaan geen beveiligingsbeelden, maar getuigen herkenden K1-vechter Badr Hari als één van de mannen die de portier mishandelden. De politie zoekt nog meer getuigen. De vier mannen zijn nog op de vlucht.

Badr Hari raakte vaker betrokken bij misdrijven. In 2006 werd hij     veroordeeld voor mishandeling,  nadat hij met zijn manager Simon Rutz de buren van een vriendin had bedreigd en mishandeld. In deze krant zei hij later: ''Ik heb wel een fout gemaakt toen ik was betrokken bij die vechtpartij waarvoor ik heb gezeten. Dat zal niet meer gebeuren. Ik kan gewoon te veel verliezen door nog zo'n misstap, snap je? Een partij missen, betekent groot geld missen. Dat wil ik niet.''

In 2008 werd Hari weer opgepakt, dit keer op verdenking van brandstichting in een pand van een kennis. Hij ontkende ook maar iets met die zaak te maken te hebben. Hij miste twee wedstrijden. (HET PAROOL)gerelateerde artikelen

Alles over


Bestel nu het wijnpakket van Hamersma

GESPONSORDE LINKS


PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.
De Persgroep Digital
© 2015 - Alle rechten voorbehouden