*

Aanmelden
parool.nl
Vrij, Onverveerd

Coffeeshops Wallen hoeven voorlopig toch niet dicht

19-09-12   15:50 uur  - Bron: ANP

Maar ’uitstel betekent geen afstel’

Archieffoto. © ANP

De gemeente Amsterdam wacht met het sluiten of verplaatsen van 26 coffeeshops in het Wallengebied. Het stadsbestuur wil eerst meer duidelijkheid krijgen over het landelijke coffeeshopbeleid. Dat liet burgemeester Eberhard van der Laan woensdag weten aan de gemeenteraad. Hij wil geen 'onomkeerbare besluiten' nemen.

Van der Laan wacht op een evaluatie over de invoering van de wietpas in het zuiden van Nederland en wil duidelijkheid over het zogeheten afstandscriterium. Het nieuwe kabinet zou de afstand rond scholen waarin coffeeshops moeten sluiten, kunnen aanpassen.

De hoofdstad besloot eerder het aantal coffeeshops op de Wallen terug te dringen in het kader van een opschoning van het gebied ('project 1012'). In het gebied zijn nu 76 verkooppunten van softdrugs.

Vóór 1 januari zouden drie coffeeshops hun gedoogverklaring verliezen. Zij kunnen nu wat langer openblijven. In 2015 loopt de laatste gedoogvergunning af. Het uitstel betekent geen afstel, liet een woordvoerder weten. 'De sluiting van de 26 coffeeshops op termijn staat niet ter discussie.'Alles overLees nu Het Parool en ontvang een Samsung Tab

GESPONSORDE LINKS


PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.
De Persgroep Digital
© 2014 - Alle rechten voorbehouden