Parool.nl
Vrij, Onverveerd

Tibetaanse Flame of Truth op de fiets door Amsterdam

19-09-12   16:24 uur
Europees Parlementlid Thomas Mann en lid van het Tibetaanse parlement in ballingschap Thubten Wangchen steken een kaars aan tijdens de Flame of Truth-rally nabij het Europese parlement in Brussel. © ANP

De estafettefakkeltocht waarmee wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de mensenrechtenschending in Tibet, doet volgende week ook Amsterdam aan. De 'Flame of Truth' wordt op 26 september per fiets vervoerd door de binnenstad.

De fakkelestafette is een initiatief van het Tibetaanse parlement in ballingschap, ondersteund door Tibetorganisaties wereldwijd. De vlam reist van 6 juli tot 10 december over de hele wereld met als doel 100.000 handtekeningen op te halen.

De actie is in het leven geroepen om de VN aan te sporen onmiddellijk in actie te komen. Organisatoren willen dat de eerder aangenomen resoluties over Tibet onmiddelijk uit worden gevoerd en dat er een onafhankelijke onderzoeksdelegatie naar Tibet wordt gestuurd om de huidige crisis te onderzoeken.

Op 26 september fietsen Tibetanen en supporters door het centrum van Amsterdam en eindigen op de Dam waar een manifestatie zal plaatsvinden van 17.00 tot 18.00 uur. De fietstocht start om 15.30 uur vanaf op de Dam. Op 10 december zullen de handtekeningen worden aangeboden aan leden van de Verenigde Naties in New York.

(Door: Mayke Blok)


gerelateerde artikelen

Alles over


Hamersma

GESPONSORDE LINKS


PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.