Parool.nl
Vrij, Onverveerd

Homobond dient klacht in bij UEFA tegen Mourinho

23-02-12   18:41 uur
© afp
update

Real Madrid-trainer José Mourinho heeft een klacht van de European Gay and Lesbian Sport Federation aan zijn broek. De Portugese coach liet zich in de aanloop naar het Champions League-duel bij CSKA Moskou (1-1) een homovijandige opmerking ontvallen die door een Spaanse tv-ploeg werd gefilmd.

© epa

Terwijl zijn spelers in de sneeuw met een rode bal aan het trainen waren, zei Mourinho tegen zijn assistent: 'Willen die homo's ons misschien niet zeggen met welke bal we gaan spelen?'

Wedstrijdbal
Wie Mourinho met 'die homo's' precies bedoelde, is niet meteen duidelijk. Feit is dat de Real-coach er vooraf zeker van wilde zijn dat zijn team met hetzelfde soort bal zou oefenen als de later gebruikte wedstrijdbal. Welke bal wordt gebruikt, is normaliter een beslissing voor de UEFA.

Klacht
Mourinho's homovijandige verklaring schoot in elk geval in het verkeerde keelgat bij de European Gay and Lesbian Sport Federation. Die diende bij de UEFA een klacht in tegen 'The Special One'.

Onaanvaardbaar
'De vijandigheid tegenover homoseksuelen in het voetbal is onaanvaardbaar, vooral als het uit de mond van een sportfiguur komt', zegt Louise Englefied namens de vereniging.'Wij zijn diep teleurgesteld door de heer Mourinho omdat hij zo'n homovijandige taal gebruikte.'

(Redactie)
© getty


Alles over

GESPONSORDE LINKS

PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.