*

Aanmelden
parool.nl
Vrij, Onverveerd

Onrust in PvdA-fractie na interview Cohen

16-02-12   13:28 uur

Fractie vanavond bijeen over uitspraken

PvdA'er Frans Timmermans. © anp
update

In de PvdA-fractie is onrust ontstaan na uitspraken van politiek leider Job Cohen en partijvoorzitter Hans Spekman over de koers van de partij. Die stelden vandaag in een interview met dagblad Trouw dat de SP wat uitgangspunten betreft staat 'waar wij staan', al zijn er wel grote verschillen, bijvoorbeeld over Europa.

PvdA-Tweede Kamerlid Frans Timmermans heeft zijn ongenoegen over het interview geuit in een e-mail aan Cohen en Spekman die is uitgelekt via de NOS. Hij is het niet eens met de 'hopeloze propositie om ons als 'SP light' te positioneren'.

Timmermans noemt de uitspraken tactisch en strategisch onverstandig. Ook geeft het interview volgens het Kamerlid sterk de indruk 'dat jullie afscheid willen nemen van de traditionele sociaaldemocratische benadering en dat vind ik buitengewoon onverstandig en hoogst onwenselijk'. Overigens heeft Timmermans inmiddels gezegd dat er 'geen probleem' is tussen hem en Cohen, nu die de kop van het interview heeft genuanceerd.

Voor de NOS-camera ontkende Cohen dat hij de PvdA als een soort SP-light presenteert. Hij benadrukte dat de PvdA op diverse punten, zoals Europa en de AOW, van de SP verschilt. De kritiek van Timmermans kan vanavond in de fractievergadering aan de orde komen, aldus Cohen.

(Redactie)
Hans Spekman, partijvoorzitter van de PvdA. © anp


POLITIEK BINNENLAND

Alles overLees nu Het Parool en ontvang een Samsung Tab

GESPONSORDE LINKS


PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.
De Persgroep Digital
© 2014 - Alle rechten voorbehouden