*

Aanmelden
parool.nl
Vrij, Onverveerd

Jan Smeets wil Eddie Vedder terug op Pinkpop

16-06-13   19:24 uur  - Bron: ANP/BuzzE
Pinkpopbaas Jan Smeets © anp

Pinkpopbaas Jan Smeets heeft een grote wens. Hij wil dat rocker Eddie Vedder terugkeert naar Landgraaf. Om de Amerikaan naar zijn festival te lokken, schakelde Smeets zondag de hulp van het Pinkpoppubliek in.

© Jan Smeets. ANP

In 1992 stond Vedder met zijn band Pearl Jam op het Limburgse festival en zorgde hij er eigenhandig voor dat de beelden van die show de hele wereld over gingen. In een wilde bui klom de zanger vanaf het podium in een langszwiepende tv-kraan en sprong na een paar meter 'meeliften' het publiek in.

'We wachten al veel te lang op Eddie Vedder', verklaarde Smeets op de laatste festivaldag. 'Ik wil dat jullie allemaal heel indringend naar de camera in die tv-kraan kijken. Dat filmpje sturen we dan naar het management van Eddie en misschien wil hij dan wel weer naar Pinkpop komen. We proberen het gewoon een keer met voodoo."

Het publiek dat in groten getale voor het hoofdpodium is samengedromd in afwachting van het optreden van Ben Howard, volgt met lichte tegenzin de orders van de grote baas op, maar die is niet snel tevreden. Het toneelstukje moet drie keer over, maar dan heeft Smeets zijn gedroomde voodoo-filmpje.gerelateerde artikelen

Alles over

GESPONSORDE LINKS


PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.
De Persgroep Digital
© 2014 - Alle rechten voorbehouden