*

Parool.nl
Vrij, Onverveerd

Broers en zussen Roma-meisje Maria uit huis geplaatst

30-10-13   21:23 uur  - Bron: ANP
Moeder Sasha Ruseva met een van Maria's zusjes © ap

De meeste broertjes en zusjes van het 4-jarige Roma-meisje Maria zijn uit huis geplaatst door de Bulgaarse autoriteiten. Maria werd 2 weken geleden aangetroffen in een Roma-kamp in Griekenland, waar ze bij mensen woonde die niet haar ouders waren. De zoektocht naar de echte ouders van het blonde meisje werd wereldnieuws.

Maria
Maria © ap

Vorige week bleek uit een DNA-test dat ze thuishoorde bij een Roma-familie in Bulgarije. Televisiebeelden van dat gezin zorgden echter voor ophef. De kinderen leefden in diepe armoede, waren slecht gekleed, sliepen op de grond en spraken nauwelijks Bulgaars.

Vier van de kinderen gaan naar een pleeggezin, twee andere naar een Bulgaars opvanginstituut. Nog eens twee kinderen zijn boven de 18 en vallen niet meer onder de bescherming van de autoriteiten.

Maria zelf is opgevangen door een liefdadigheidsinstelling in de Griekse hoofdstad Athene. Naar haar biologische moeder Sasha Ruseva loopt nog een onderzoek. De vraag is of zij betaald heeft gekregen om Maria af te staan aan het Griekse stel. Ruseva ontkent dit.

© ap
© afp


BUITENLAND

Alles over


lezen

GESPONSORDE LINKS


PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.