*

Aanmelden
parool.nl
Vrij, Onverveerd

Voorzitter Europees Parlement veroordeelt anti-islamfilm 'ten sterkste'

19-09-12   21:54 uur
Martin Schulz tijdens een conferentie in Brussel, begin september. © epa
update

Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement, heeft vandaag de anti-islamfilm Innocence of Muslims sterk bekritiseerd.

Na een ontmoeting met Arabische parlementariërs zei Schulz: 'We zijn het erover eens dat dit soort godslasterlijke films veroordeeld moet worden. Ik veroordeel ten sterkste niet alleen de inhoud, maar ook de verspreiding van zo'n film, die enorm vernederend is voor veel mensen over de hele wereld.'

Schulz zei ook het geweld tegen Amerikanen en Europeanen in het buitenland en tegen de NAVO-missiein Afghanistan te veroordelen.

Schulz doet zijn uitspraken op de dag dat het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo een nummer uitbracht met cartoons van de profeet Mohammed. De Franse regering maakte bekend aanstaande vrijdag over de hele wereld ambassades en scholen te sluiten, uit angst voor protesten na het middaggebed.

Gelijktijdig had het Witte Huis in de Verenigde Staten kritiek op Charlie Hebdo, 'We zetten vraagtekens bij de beslissing om zoiets te publiceren', zei een woordvoerder van de Amerikaanse president Barack Obama. 'Maar het is op geen enkele manier een rechtvaardiging om geweld te gebruiken.'

Een Syrische organisatie heeft woensdag in Parijs aangifte gedaan tegen het Franse tijdschrift. De organisatie klaagt over haatzaaien.

De publicatie van de cartoons komt weer in een week van fel protest van moslims tegen Innocence of Muslims, een film van vermoedelijk een Amerikaanse filmmaker, waarin de islam wordt bekritiseerd.

(Door: Redactie)


BUITENLAND

Alles overLees nu Het Parool en ontvang een Samsung Tab

GESPONSORDE LINKS


PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.
De Persgroep Digital
© 2014 - Alle rechten voorbehouden