Parool.nl
Vrij, Onverveerd

Zeker 21 doden door aanslag in Kunduz

10-09-12   13:32 uur  - Bron: ANP
Politieagenten op patrouille in Kunduz. © reuters

Door een zelfmoordaanslag in de stad Kunduz in het noorden van Afghanistan zijn maandag zeker 21 doden gevallen, aldus een ziekenhuisdokter.

Nederlanders waren er niet bij betrokken, aldus een woordvoerster van het ministerie Defensie. Er waren ook geen Nederlandse militairen in de buurt. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden, voegde ze eraan toe. Nederland leidt in Kunduz politiemensen op.

Volgens de arts Shir Jan, die werkt in het centrale ziekenhuis van Kunduz waar de slachtoffers werden binnengebracht, zijn onder de doden zowel burgers als politiefunctionarissen. De bom ging af tijdens een demonstratie. De demonstranten zouden de straat op zijn gegaan om hun steun te betuigen aan een lokale krijgsheer die wordt beschuldigd van het doden van burgers.

Een agent die dienst deed bij de demonstratie, zei dat er 18 doden waren gevallen: 6 burgers en 12 politiefunctionarissen.

De aanslag had plaats 2 dagen nadat een 14-jarige jongen zichzelf had opgeblazen in de buurt van het NAVO-hoofdkwartier in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Zes burgers kwamen door deze aanslag om het leven. De verantwoordelijkheid werd opgeëist door de Taliban.

(Bewerkt door: Redactie)


BUITENLAND

Alles over


Vivaldi

GESPONSORDE LINKS


PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.