*

Aanmelden
parool.nl
Vrij, Onverveerd

Prins Harry weer in Afghanistan als piloot

07-09-12   12:31 uur  - Bron: ANP
Prins Harry tijdens een eerdere plechtigheid. © ANP

De Britse prins Harry is vrijdag in Afghanistan aangekomen voor een tweede periode als militair. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie vrijdag gemeld.

Harry (27) zal er vier maanden dienen als piloot van een Apache-helikopter. Vanaf kamp Bastion in de provincie Helmand is het zijn taak om rebellen te doden met de Hellfire-raketten en een zwaar machinegeweer. Daarmee moet hij ook dekking geven aan de militairen van de NAVO-missie in Afghanistan.

De prins vocht al eerder in Afghanistan. In 2007 en 2008 diende hij er als infanteriesoldaat. Zijn diensttijd werd toen afgebroken, omdat zijn verblijf was uitgelekt en dat zijn leven extra in gevaar zou brengen. Dit keer koos het Britse leger voor openheid, omdat Harry een andere rol heeft gekregen.

Harry wordt door collega's aangesproken als Captain Wales. Zijn vader, kroonprins Charles, verklaarde 'immens trots te zijn op zijn zoon' en wenste hem het beste. Harry's broer William werkt nu als reddingspiloot voor de Britse luchtmacht RAF. Het is de eerste keer dat twee leden van het koninklijk huis tegelijk zijn uitgezonden voor het leger.

Harry kwam recentelijk in opspraak door foto's waarop hij naakt met blote vrouwen danst in Las Vegas.

(Bewerkt door: redactie)


BUITENLAND

Alles overLees nu Het Parool en ontvang een Samsung Tab

GESPONSORDE LINKS


PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.
De Persgroep Digital
© 2014 - Alle rechten voorbehouden