*

Aanmelden
parool.nl
Vrij, Onverveerd

Oud-topman Olympus gearresteerd

16-02-12   05:19 uur
Voormalig Olympus-topman Kikukawa. © afp

Tsuyoshi Kikukawa, voormalig topman van het Japanse elektronicabedrijf Olympus, is door de politie gearresteerd. De 70-jarige Kikukawa wordt verdacht van grootschalige fraude.

Samen met anderen zou hij jarenlang de financiële resultaten van Olympus hebben vervalst. Hij zou omgerekend 1,3 miljard euro aan verliezen op beleggingen hebben weggemoffeld. Het concern bleek er een dubbele boekhouding op na te houden.

Kikukawa was aanvankelijk door de politie meegenomen voor ondervraging door de aanklagers. Na het gesprek is hij gearresteerd. Twee anderen zijn ook gearresteerd op verdenking van het vervalsen van de financiële resultaten. De aanklagers zeggen hun onderzoek voort te zetten en meer invallen te zullen doen.

De zaak werd in de openbaarheid gebracht door de Britse topman Michael Woodford. Die werd vervolgens ontslagen omdat hij bedrijfsgeheimen zou hebben onthuld. Olympus heeft de illegale handelwijze in november toegegeven.

Het bedrijf staat vooral bekend als fabrikant van digitale camera's. Het rapporteerde maandag een nettoverlies van omgerekend circa 325 miljoen euro over de laatste 9 maanden van vorig jaar.

(ANP)


BUITENLAND

Alles overLees nu Het Parool en ontvang een Samsung Tab

GESPONSORDE LINKS


PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.
De Persgroep Digital
© 2014 - Alle rechten voorbehouden