*

Aanmelden
parool.nl
Vrij, Onverveerd

Organisatie Urbanathlon biedt excuses aan voor flop

17-09-12   16:15 uur

Teleurgestelde lopers na chaotische cityrace

Tijdens het klimmen over een aantal obstakels kwamen deelnemers in de file te staan. © Marc Driessen

De organisatie van de Men's Health Urbanathlon heeft op Facebook en zijn website excuses aangeboden voor de chaotisch verlopen eerste editie van de Urbanathlon in Amsterdam. 'We hebben geconcludeerd dat we onvoldoende rekening hebben gehouden met de aantrekkingskracht van het evenement op toeschouwers. Daarvoor bieden we onze oprechte excuses aan', meldt de organisatie op Facebook.

De organisatie roept ontevreden deelnemers op hun startnummer op te sturen. De wedstrijd, een kruising tussen een hardloopwedstrijd en een stormbaan, werd een uur uitgesteld en moest flink worden ingekort omdat een deel van het traject niet aan de veiligheidsvoorschriften voldeed. Volgens de organisatie was de oorzaak hiervan een hindernisbrug voor de Passenger Terminal die vlak voor de race door een vrachtwagen werd aangereden.

De organisatie meldt dat het niet lukte de beschadigde hindernis op tijd te verwijderen. Besloten werd om als noodoplossing de route in te korten. Daardoor is het traject over het Marine-terrein, langs het Scheepvaartmuseum en Nemo, komen te vervallen.

Het parcours van de cityrun werd pas op het allerlaatste moment ingekort waardoor deelnemers een uur later van start gingen. Door de verkorte route ontstonden er opstoppingen bij een aantal hindernissen.

Deelnemers uitten hun ongenoegen massaal op Facebook en Twitter. De klachten gaan over het gebrek aan drinkpunten en toiletten, de slechte organisatie en de chaos die er heerste bij de start. Een enkeling vertelt dat hij door de chaos niet meer heeft kunnen deelnemen aan de race. Inmiddels is een online-petitie gestart waarin wordt gevraagd om een compensatie van het inschrijfbedrag van 54 euro voor de deelnemers.(Door: Mayke Blok)
Deelnemers van de Urbanathon klauteren over een stadsbus. Andere hindernissen werden op het laatste moment geschrapt. © Marc Driessen


Alles overLees nu Het Parool en ontvang een Samsung Tab

GESPONSORDE LINKS


PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.
De Persgroep Digital
© 2014 - Alle rechten voorbehouden