Venster sluiten
site.common.fullname

Directeur faculteit Haagse Hogeschool op non-actief

17-02-12   09:54 uur
Vestiging van de Haagse Hogeschool in Delft. © ANP

De directeur van de Academie Facility Management van de Haagse Hogeschool, Aad Otto, is gisteren op non-actief gesteld. Op de faculteit wordt een onderzoek ingesteld, na berichten dat een docent betaald zou zijn per behaald diploma van studenten. Dat bevestigde de school vandaag.

Otto staat voor 3 maanden of zo lang het onderzoek loopt op non-actief. Het onderzoeksteam wordt nu samengesteld en zal bestaan uit mensen van de hogeschool en externe onderzoekers. Wel is nu al gebleken dat het om een enkele docent gaat die een dergelijk contract had.

De studentenbegeleider die door de faculteit was ingehuurd, kreeg voor gemiddeld 40 uur werk 1200 euro, als de begeleide student slaagde. Zakte de student, dan kreeg de begeleider niets. Ook deze docent heeft geen nieuwe taken meer gekregen.

De Hogeschool liet dinsdag al weten dat ze gaat zorgen dat iets dergelijks niet meer voor kan komen. Staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra reageerde toen verontwaardigd op het voorval en kondigde het onderzoek aan.

(ANP/Redactie)

Het Parool. Alle rechten voorbehouden.