*

parool.nl
Amsterdam,  
Parool.nl mobiel Word vriend van Het Parool op Facebook

Schwarzenegger maakt comeback in The Last Stand

12-07-11   09:52 uur
Schwarzenegger bracht in juni een bezoek aan zijn geboorteland Oostenrijk. © epa

Arnold Schwarzenegger keert terug op het witte doek, en wel in de film The Last Stand. De woordvoerder van Schwarzenegger heeft het nieuws gisteren officieel bevestigd, schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Schwarzenegger en zijn inmiddels ex-vrouw Maria Shriver na zijn inauguratie als de gouverneur van Californië in 2003.
Schwarzenegger en zijn inmiddels ex-vrouw Maria Shriver na zijn inauguratie als de gouverneur van Californië in 2003. © epa

De 63-jarige acteur en ex-politicus heeft de film, een mix van de actiefilm Die Hard en de western High Noon, gekozen als het project voor zijn comeback in Hollywood. Het wordt de eerste grote film van de Governator sinds Terminator 3: Rise of the Machines uit 2003.

Sherrif
The Last Stand wordt geregisseerd door de Zuid-Koreaan Kim-ji-Woon, bekend van de horrorfilm I Saw the Devil, en gaat over een Amerikaanse sherrif die strijdt tegen de Mexicaanse drugsmaffia. De regisseur maakt met de The Last Stand zijn filmdebuut in de Verenigde Staten. De opnamen moeten nog dit jaar van start gaan.

Scheiding
Schwarzenegger zei in mei nog al zijn plannen voor een terugkeer op het witte doek on hold te zetten nadat uitlekte dat hij een buitenechtelijk kind heeft. Zijn vrouw Maria Shriver heeft inmiddels een scheiding aangevraagd.

De acteur trok zich in 2003 terug uit de filmwereld om aan de slag te gaan als gouverneur van de staat Californië. Begin dit jaar kwam een einde aan zijn gouverneurschap in de 'Golden State'.

(Redactie)
Scene uit Schwarzenegger's laatste film, Terminator 3. © Brunopress


gerelateerde artikelen

Alles over

GESPONSORDE LINKS

PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.