Parool.nl
Vrij, Onverveerd

Philippaerts wint GP Calgary

10-09-12   00:14 uur  - Bron: ANP
Olivier Philippaerts met Cabrio Van de Heffinck. © reuters

Olivier Philippaerts heeft zondag in het Canadese Calgary tijdens het concours hippique op het complex Spruce Meadows de Grote Prijs gewonnen. De Belgische springruiter bleef met de hengst Cabrio Van de Heffinck als enige in beide manches foutloos.

Cabrio Van de Heffinck en Philippaerts bedwingen een hindernis.
Cabrio Van de Heffinck en Philippaerts bedwingen een hindernis. © reuters

Philippaerts overschreed tweemaal de tijdslimiet, maar zijn positie kwam door de aftrek niet in gevaar. Hij verdiende met zijn zege 335.000 Canadese dollar (267.000 euro).

Beezie Madden verdiende met de tweede plaats (ruim 2 ton in Canadese dollars) een deel van haar investering in de ruin Simon terug. Ze nam haar paard vorig jaar over van de Nederlandse broers Van Grunsven. Ludo Philippaerts, de vader van Olivier, maakte het familiesucces compleet door derde te worden met Challenge van de Begijnakker.

Drie Nederlanders haalden de tweede omloop. Jeroen Dubbeldam (BMC Quality Time), die slechts een tijdfout in de eerste manche had, verloor de controle en werd slechts achtste, net vóór Harrie Smolders (Exquis Walnut de Muze). Jur Vrieling (VdL Bubalu) haalde de finish niet.

(Bewerkt door: Redactie)


gerelateerde artikelen

Alles over

GESPONSORDE LINKS

PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.