Parool.nl
Vrij, Onverveerd

Inter laat het tegen OM aankomen op thuisduel

22-02-12   22:37 uur
© afp
update

Wesley Sneijder heeft Internazionale vanavond in de Champions League niet kunnen inspireren tot grootse daden tegen Olympique Marseille. De Italianen lieten het aankomen op de thuiswedstrijd. Lang zag het in het zuiden van Frankrijk uit naar een even hoopgevende als teleurstellende 0-0.

© afp

Ver in blessuretijd bezorgde André Ayew de thuisploeg met een rake kopbal de even onverwachte als onverdiende zege: 1-0.

Voor beide teams is het belangrijkste Europese bekertoernooi een uitgelezen mogelijkheid iets groots van het seizoen te maken, nu het in de competitie niet erg wil vlotten. De wil was er zeker, de overtuiging voor de uitvoering niet.

Claudio Ranieri, in Italië vol in de vuurlinie door een reeks tegenvallende resultaten, kon in het Velodrome weer beschikken over Dejan Stankovic en Diego Milito. De eerste mocht beginnen, de ander zat op de bank. Voorin genoot Diego Forlan de voorkeur.

Voor de Uruguayaan was het zijn Europese debuut in dienst van Inter. Hij liep over van ijver, maar niet van zelfvertrouwen. Anders had hij na ruim 10 minuten wel raad geweten met een prachtige voorzet van Esteban Cambiasso.

Nu vloog de bal via de vingertoppen van doelman Steve Mandanda over. Inter kreeg wel de beste kansen. Vaak was Sneijder met dieptepassjes de eerste aanstichter van het gevaar. De afwerking liet na. Zelf ramde Sneijder een vrije trap op een kansrijke plek in de muur.

De eerste helft was onderhoudend maar niet goed. Veel vechtlust en goede bedoelingen, maar te veel onnozel balverlies, onnodige overtredingen en fouten. OM wachtte aanvallend vergeefs op een bevlieging van Brandao. De Braziliaan kon landgenoot Julio César in het doel van Inter niet verontrusten. Dat gold al evenzeer voor Mathieu Valbuena, Benoit Cheyrou en André Ayew.

Ook na rust veranderde er niets, tot de 93ste minuut. Voor goed voetbal was de liefhebber aangewezen op de dvd-speler, niet op de spelers van Marseille en Inter. Tekenend was de slappe, dan wel half mislukte inzet van Stankovic na een indraaiende voorzet van Sneijder.

De Serviër produceerde een simpele vangbal in plaats van de bevrijdende 0-1. Aan de overzijde kopte André Ayew, wiens broer Jordan inviel voor de onzichtbare Brandao, net naast. Vlak voor het slotsignaal had de Ghanees in de herkansing wel succes.

(Redactie)
© ap
© afp
© epa
© ap
© afp
© afp


gerelateerde artikelen

Alles over

GESPONSORDE LINKS

PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.