*

Aanmelden
parool.nl
Vrij, Onverveerd

Britten oefenen voor terroristische aanslag op Spelen

20-02-12   20:15 uur
Het Olympisch Stadion in Londen © anp

Met nog iets meer dan 150 dagen te gaan tot de Olympische Spelen houden de hulpdiensten in Londen deze week een grote rampoefening. Woensdag en donderdag doen 2500 mensen een aanslag op de metro na. 'Het is een van de extreemste scenario's waarmee we te maken kunnen krijgen', zegt de Britse terreurbestrijding.

De oefening wordt gehouden in het verlaten metrostation Aldwych in het centrum van Londen. De autoriteiten kijken niet alleen hoe de 'slachtoffers' worden geholpen. Ze willen vooral testen hoe de communicatie verloopt tussen brandweerlieden, politieagenten, ambulancebroeders, veiligheidsdiensten, de olympische organisatoren en de regering.

Groot-Brittannië heeft meer dan een miljard pond (bijna 1,2 miljard euro) uitgetrokken om de Spelen te beveiligen. Tienduizenden bewakers worden ingezet in stadions en sportcomplexen. Dat moet aanslagen zoals op 7 en 21 juli 2005 voorkomen. Radicale moslims lieten toen bommen ontploffen in metrostellen en bussen in Londen. Daardoor kwamen meer dan 50 mensen om het leven.

(ANP/Redactie)


gerelateerde artikelen

Alles over

GESPONSORDE LINKS

PAROOL NIEUWSBRIEF

Elke middag gratis de hoogtepunten uit het nieuws in uw mailbox?

U kunt zich voor deze service van Het Parool opgeven via parool.nl/lunchnieuws.
De Persgroep Digital
© 2014 - Alle rechten voorbehouden