Amsterdam Bewaar

Oplossing voor de woekerende Japanse duizendknoop? Opeten

Het team van restaurant Kaagman & Kortekaas: Ofarim van Dijk, Sicco Peeters en Giel Kaagman.
Het team van restaurant Kaagman & Kortekaas: Ofarim van Dijk, Sicco Peeters en Giel Kaagman. © Rink Hof

De agressieve Japanse duizendknoop tast flora, fauna en funderingen aan. Restaurant Kaagman & Kortekaas heeft een oplossing gevonden: 'We moeten die plant gewoon lekker opeten.'

Een invasieve exoot verspreidt zich in rap tempo door de stad. Chef-kok Giel Kaagman draagt samen met koks Sicco Peeters en Ofarim van Dijk, van restaurant Kaagman & Kortekaas in het centrum, een steentje bij aan de oplossing voor het probleem met de Japanse duizendknoop.

Ze ontwikkelden de receptuur voor een serie gerechten waarbij ze de plant op een creatieve manier gebruiken. Zo drogen ze hem bijvoorbeeld om hem tot poeder te maken, verwerken ze hem tot banketbakkersroom en worden er zoetzure ringetjes van de stengels gemaakt.