Amsterdam Bewaar

Gouden Koksmuts voor team La Rive

Het prijswinnende team met van links naar rechts Emiel Kwekkeboom, Marco Geurts en Jules Wiringa.
Het prijswinnende team met van links naar rechts Emiel Kwekkeboom, Marco Geurts en Jules Wiringa. © Amstel Hotel

Een team van restaurant La Rive heeft maandag op de eerste dag van de Horecava de Gouden Koksmuts gewonnen.

De aan de prijs verbonden kookwedstrijd, als het ware een officieus Nederlands Kampioenschap, werd voor de 57ste keer georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, een vereniging voor gastronomie met meer dan 3500 leden.

La Rive werd vertegenwoordig door senior sous chef Emiel Kwekkeboom, junior sous chef Marco Geurts en chef de partie Jules Wiringa. Het drietal won naast hun troffee een oven, koelkast, barbecue en geldprijs.

Vorige maand raakte La Rive na 23 jaar z'n Michelinster kwijt. Een donderslag bij heldere hemel voor general manager Anita Bos. Voor Parool-recensent Hiske Versprille is het restaurant in het Amstel Hotel echter nog altijd een 'prototype sterrenzaak'.